Címlap Örökségvédelem Képi örökség
No images
Ablakkep 7.jpg
Oldalainkat 16 vendég böngészi
Ma 2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja van. Holnap Valér napja lesz.
Látogatók száma
mod_vvisit_counterMa20
mod_vvisit_counterÖsszesen1684398

Aprófalvak képi öröksége

„Minden társadalomnak szüksége van az emlékezetre; múlt az által keletkezik, hogy az ember viszonyba lép vele. Ahhoz, hogy a múlttal kapcsolatba léphessünk, kell, hogy legyenek bizonyítékok a létezésére, a múlt nem múlhat el nyomtalanul.” (Jan Assmann: A kulturális emlékezet. 1999)

Egyesületünk programja:

A közös múlt fotográfiai örökségének megőrzése országos érdek és feladat. A kistelepülések fotóképi dokumentumainak megőrzése kiemelt célkitűzései közé tartozik a FÖKKE egyesületnek. Meggyőződésünk, hogy a falu közösségi múltjának mélyebb ismerete erősíti az ott elő emberek identitástudatát és kötődését településükhöz, tudatosítja bennük a közös múlt összetartó erejét.  Ez az ismeret, felerősítheti a közösségért érzett felelősségvállalás igényét, ami bíztatást adhat a falu létének elkötelezett fenntartására, az ottani életforma tudatos folytatására és továbbadására.

Minden egyes kép, ami egy település múltjából bemutatható, egy lépcsőfok is egyben a közösség összetartozásának építésében. Úgy gondoljuk, hogy a fotográfiáknak küldetésük van, melyek üzenetét vissza kell juttatni a közösséghez és a társadalomhoz.


A fotóképekkel közvetített múlt megerősíti a település lakóit a közös múlt eredményeiben és a közösségi összetartozásban. Ez a felismerés és ismeret, bíztatást adhat a helyieknek a folyamatosság elhivatott fenntartásához.

További fotóképek    a  "Képgaléria" menüpontban láthatók.


vissza a lap tetejére