(+36) 30 611 5563

     (+36) 30 734 8220

   1071 Budapest, Damjanich utca 9. 5/1

   fokke@fokke.hu

   10404072-50505351-51571005

FÖKKE

A FÖKKE gyesület meghívást kapott a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia megvalósulását értékelő konferenciára és műhelybeszélgetésekre: 2019. június 25-én, az Országgyűlés Képviselői Irodaház nagytermében.
A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ősszel készíti el a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia megvalósulásáról szóló jelentést. A konferencia és műhelybeszélgetés célja az volt, hogy a készülő beszámoló minél több véleményt tartalmazzon a széles szakterületi és partnerségi körből. A társadalmi partnerek véleménye nagyon fontos, hogy az országgyűlési képviselők a hazai folyamatokról valós, hiteles képet kapjanak.
A műhelybeszélgetést a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács civil delegáltjai szervezték, az általuk képviselt társadalmi kérdésekre fókuszálva.

0
0
0
s2sdefault

Egyesületünk folytatta 2019 tavaszán képességfejlesztő előadásait és foglalkozásait az Ágoston-ligeti Természetvédelmi és Humánökológiai Oktató Központban, az Agostyáni Ökofaluban. www.teaagostyan.hu

A nagyszámú pedagógus és óvónő nagy érdeklődéssel és aktív részvétellel vette ki részét az informatív és kreatív programból, melynek címe:

Képességfejlesztés a művészet eszközeivel - Land Art és Fotográfia.

Előadó: Bernáth Alex témafelelős

A továbbképzés témája a kooperatív tanulási formák és az élménypedagógia módszereinek használata volt, kiemelten a Natura 2000 területeken zajló ismeretekhez is kapcsolódóan. 

0
0
0
s2sdefault

Ez év elején egyesületünk megújította szerződését, és ennek alapján tovább folytatjuk együttműködésünket a XX. kerületi, Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ kulturális intézménnyel.

 Ez a célszerinti tevékenységeinkkel is megegyező, egészségmegőrző programban, a jóga eszköztárával oktatunk terápiás testgyakorlatokat fiatalok, családok és idősek részére is, rendszeres jelleggel.

 

0
0
0
s2sdefault

Egyesületünk felkérést kapott az Ágoston-liget Természetvédelmi és Humánökológiai Oktató Központ - Agostyán (ÖKOFALU)      www.teaagostyan.hu
által, a 2018. október 26-án, pénteken rendezett konferencián való részvételre és előadásra.

A konferencián résztvevő előadókat, a FÖKKE részéről Bernáth Alex elnökhelyettes képviselte. Az ő előadásának témája és címe:

Képességfejlesztés a művészet eszközével - Land Art és Fotográfia,

amely egy vetítettképes, módszerismertető előadás.
Ezt követően egy gyakorlati bemutatón is részt is vehettek a konferencián megjelentek, akik óvónő-pedagógusok, valamint környezetvédelmi és képességfejlesztő szakemberek voltak.

A konferencia témája a kooperatív tanulási formák és az élménypedagógia módszereinek a használata volt, kiemelten a Natura 2000 területeken zajló ismeretek átadásához. (Elmélet, gyakorlat).

A nagyon konstruktív és kreatív konferencia gyakorlati részében, kiváló Land Art alkotások is születtek a csoportokban alkotó résztvevők által.

0
0
0
s2sdefault

Fenntarthatósági konferencia Budapesten

Egyesületünk meghívást kapott az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága és a Magyar Természetvédők Szövetsége szervezésében megrendezett:

"Válság után, válság előtt? A fenntartható fejlődés esélyei a világgazdasági válság után tíz évvel"

című konferenciára, az Országgyűlés Képviselői Irodaházába, ahol a FÖKKE egyesületet két tagunk képviselte.
   A konferencia 2018. szeptember 20-án volt, ahol a hazai és nemzetközi előadók arra próbáltak meg választ találni, hogy a világ tanult e, a tíz évvel ezelőtti, a világ gazdaságát nagymértékben megrengető válságból, és hogy lehetséges e egyáltalán a jelenlegi gazdasági világrendben egy fenntarthatósági jövőkép megvalósítása?

Képességfejlesztő program Drávatamásiban

   Egyesületünk tagja Bernáth Alexander elnökh. és projektfelelős, négy napos fejlesztő programot tartott a Somogy megyei Drávatamásiban, a S.M.SZ.O. Drávatamási Drávakastély Szociális Otthoni Telephelye tizenhat lakójának.
   A képességfejlesztő projekt során az elnökhelyettes által kidolgozott és korábban tanulmányként az Új Pedagógia Szemlében megjelent és ismertetett, művészeti fejlesztő, tájépítészeti Land Art program szerepelt bázisanyagként.
   A visszajelzések és a kreatív alkotások alapján, egy  sikeres közös program és együttműködés jött létre az egyesület és az intézmény között.

Tovább az alkotásokhoz.

A prrogram a NEA támogatásával valósult meg.

A résztvevők a projektet ismertető megbeszélésen vesznek részt.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault