(+36) 30 611 5563

     (+36) 30 734 8220

   1071 Budapest, Damjanich utca 9. 5/1

   fokke@fokke.hu

   10404072-50505351-51571005

FÖKKE

Nézz - Fel Erzsébetvárosra című kiállításunk tartami leírása:

Kerületünk, a VII. kerületi Erzsébetváros, amely ugyan kevés zöldfelülettel dicsekedhet, de annál több olyan építészeti, kultúrtörténeti és várostörténeti értékkel, emlékkel bír, amely méltán és büszkén mutatható be úgy a városlakók, mint a látogatók felé.

Egyesületünk ezen értékközvetítő és szemléletformáló programja már 2014-ben elkezdődött úgy Erzsébetváros, mint Budapest pesti városrészének az utóbbi időszakban teremtődött, új építészeti és környezeti arculatainak a bemutatásával:
Terek - Jelek – Életterek címmel.

A mostani kiállítással folytatjuk e programunkat. Ezúttal az Erzsébetvárosban található, a századfordulón épített kulturális örökség rendkívül gazdag értékeinek egy szeletéről adunk bemutatót, a teljesség igénye nélkül. E kiállításon a kerületben található épületek homlokzatát díszítő ornamentikák, erkélyek, balusztrádok és szobrok legjavából mutatunk be egy reprezentatív válogatást fotóművészeti kiállításunk keretében.
 
A képeket Bernáth Alex fotóművész készítette, aki szintén egyesületünk tagja.

Programunk társadalmi üzenetének szándéka szerint:
 
”Úgy gondoljuk, hogy az épített környezet nem „csak” áthaladásra szolgál. Az igényesen bemutatott és fenntartott élettér és kultúrkörnyezet megszólítja, életérzésében gazdagítja, mindennapjaiban örömmel tölti el a benne élő vagy az éppen áthaladó embert.”
  
FÖKKE
0
0
0
s2sdefault