(+36) 30 734 8220

   

   1071 Budapest, Damjanich utca 9. 5/1

   fokke@fokke.hu

   10404072-50505351-51571005

FÖKKE

A kamara fotókiállítás a K11 - Művészeti és Kulturális Központban került bemutatásra:
2017.október 04.- 2017. október 31 között, amely a sikerre való tekintettel prolongálva lett december 21.-ig.

A megnyitó szövegéből idézve:

Mostani kiállításunkkal folytatjuk a már több éve elkezdett bemutatását Erzsébetváros építészeti, köztéri és környezeti értékeinek.
Tesszük ezt azért is, mivel az előző két évben, szintén e tematikai gondolat mentén mutattuk be képi ismeretterjesztő programjainkban Erzsébetváros közérdeklődésre számot tartó értékeit.

2015-ben a Terek-Jelek-Életterek címmel, a FUGA Építészeti Központban, Finta József építész által megnyitott kiállításunk szerepelt, ahol kerületünk új építészeti és városfejlesztési eredményei is bemutatásra kerültek.

2016-os programunkban pedig Erzsébetváros századfordulós, épített kulturális örökségének egy szeletéről adtunk tudósítást:
Nézz - Fel Erzsébetvárosra ! címmel, szintén a K11 Kulturális Központban.

E mostani kiállításunk keretében, a VII. kerület Zöld Szigetei, Csobogói és Falikutjai kerülnek terítékre, s adunk ezek meglétéről egy képi áttekintést és bemutatót.

Mint azt bizonyára Önök is tudják, Erzsébetváros, Budapest legkisebb területű, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete. Ugyanakkor az is köztudott, hogy egyelőre, kerületünk tudja felmutatni a legkevesebb zöldterületet, ahol a kerület lakosai és a kerületbe látogatók is kikapcsolódásra, pihenésre, és feltöltődésre alkalmas zöld felületeket, kertészetileg is látványos helyeket találnak.

Márpedig vannak ilyen bemutatható és kiajánlható terei, kertes, fás helyei a kerületnek az itt élő emberek számára. Az utóbbi években pedig nem egy ilyen zöldterület megfrissült, felújítatott és vált ekképpen a pihenés zöld szigetévé. Ezek bemutatása és megismertetése sokak számára jelenthet örömet, a kerületünkben lévő értékek újbóli felfedezését.

Az egykoron nemcsak felüdülést adó, de mára már többnyire elfelejtett és egyre fogyó udvari falikutak bemutatása is egy korhű, esztétikai közízlésről is számot ad. Így talán újabb inspiráció is születik ezek felélesztésére és felújítására, a még meglévők, de rejtőzők felfedezésére, tudatosabb használatukra.

Mert miként Rilke is mondotta:
„A nézéssel éberen elbirtokolt világ szeretetben akar cseperedni.”

vissza

 

0
0
0
s2sdefault