(+36) 30 734 8220

   

   1071 Budapest, Damjanich utca 9. 5/1

   fokke@fokke.hu

   10404072-50505351-51571005

FÖKKE

A FÖKKE az alábbi témakörökben rendelkezik előadásokkal:

1.
"Művészet a környezeti szemléletformálásban  – Land Art."

Ez a képekkel gazdagon illusztrált előadás a környezeti szemléletformálás egyik művészeti útjával, a Land Art módszerével ismerteti meg az érdeklődőket. A magyarul tájművészetként nevezhető módszer összekapcsolja a környezetet és a művészi tájformáló tevékenységet, urbánus és természeti élettereink jobbítására és a figyelemfelhívásra. A Land Art effektíven és hatékonyan vizualizál gondolatokat és problémafelvetéseket a lakott, civilizációs térben, azonban szemléletformálási óráit legszívesebben a „civilizálatlan” természetbe viszi ki, mert vizsgálódásának ez az igazi, mélyből táplálkozó helyszíne. Így ezt az előadásunkat terepi Land Art gyakorlattal is kiegészíthetjük, akár természeti, de akár urbánus környezetben is.

Honlapunk KÖRNYEZET menüpontjában olvashat e témáról bővebben egy tanulmányban, amely tanulmány a Pedagógiai Szemlében jelent meg először.

 További Land Art kép  a Képgalériában
található.


 


2.

"A fotóművészet története a XX. században."

Ez az előadásunk a fotográfia történetének legfontosabb irányzatait és kapcsolatát a különböző művészeti ágakkal mutatja be.

 

3.
"Magyarországi ökofalvak és kistelepülések fenntarthatósági mintái".

Ez az előadásunk, a Fenntarthatósági Minták Fotóképi Tára anyagára alapozva, számos fontos területét mutatja be a korai hazai alternatív kezdeményezéseknek és mintáknak.
Honlapunk FENNTARTHATÓSÁG főmenüpontjában olvashat e témáról bővebben.

További információk és kérdések esetén, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!

 

0
0
0
s2sdefault